Martinez wil "aanvallende test" tegen Egypte

door
Belga
Leestijd 2 min.

Terwijl Roberto Martinez de oefeninterland tegen Portugal vooral gebruikte om defensieve patronen te testen en de nul te houden, wil hij morgenavond tegen Egypte "aanvallend sterker voor de dag komen", zo bekende de bondscoach vandaag tijdens zijn persmoment in Tubeke. "Egypte is een ander type tegenstander dan Portugal. Iedereen spreekt nu over het ontbreken van Mo Salah, maar onder Hector Cuper is het een echt sterk team geworden, met veel verdedigende kwaliteiten. Als ik me niet vergis, konden ze in hun laatste veertig wedstrijden achttien keer de nul houden. Het is dus aan ons om daar aanvallend iets tegenover te stellen, het wordt een belangrijke test. We willen voortbouwen op hetgeen al goed was en verbeteren waar nodig", aldus Martinez.

"Tegen Egypte zullen we opnieuw meer aan de bal zijn en dan hangt alles af van wat we ermee zullen doen. Egypte is onder Cuper bijna een clubeftal geworden, dat bovendien hard lijkt op Tunesië. Het is dus aan ons om kansen te creëren, en terug dat scorende elftal uit de voorbereiding te worden, toen we samen met Duitsland afsloten met het doelpuntenrecord."

Tegen Portugal waren de fans niet tevreden met het geleverde spel en dat lieten ze ook duidelijk blijken met twee fluitconcerten. Daarnaast is er nog steeds heel wat onvrede omtrent de niet-selectie van Radja Nainggolan. De bondscoach predikt rust. "Het plan is om elke wedstrijd iets te zien: we weten perfect waar we naartoe willen en deze oefenwedstrijden leveren ons informatie. Ik wil eigenlijk zeggen dat de fans niet al te veel conclusies moeten trekken uit hetgeen er op het veld gebeurt, we zitten in een proces en pas op het WK tellen de resultaten."

bron: Belga