Löw laat Leroy Sané (Manchester City) uit Duitse WK-selectie

Löw laat Leroy Sané (Manchester City) uit Duitse WK-selectie
Löw laat Leroy Sané (Manchester City) uit Duitse WK-selectie

Manchester City-flankaanvaller Leroy Sané behoort niet tot de definitieve selectie van Duitsland voor het WK in Rusland. Dat heeft bondscoach Joachim Löw vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Bayern München-doelman Manuel Neuer zit na een seizoen vol blessureleed wel bij de 23-koppige groep. Voor de 22-jarige Sané, die dit seizoen met Manchester City de landstitel in Engeland en de League Cup pakte, is er dus verrassend geen plek. De flankaanvaller heeft elf caps achter zijn naam staan en was er nog bij op het EK in Frankrijk in 2016.

Löw heeft in zijn 23-koppige lijst wel plaats voor Bayern-doelman Manuel Neuer. De 75-voudige international en aanvoerder van de Mannschaft was vrijwel het hele seizoen out met een gebroken middenvoetsbeentje, maar stond zaterdag wel in het doel van de Duitsers in de verloren oefeninterland in en tegen Oostenrijk (2-1). Löw zei op de persconferentie ook dat Neuer zonder twijfel zijn eerste doelman wordt. Door de selectie van Neuer valt Bayer Leverkusen-doelman Bernd Leno uit de selectie.De twee andere ongelukkigen die uit de definitieve selectie vallen zijn Nils Petersen (Freiburg) en Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).

Het WK begint voor de Duitsers op 17 juni. Dan nemen ze het in groep F op tegen Mexico. Op 23 juni treft Duitsland Zweden en op 27 juni Zuid-Korea.

Bron: Belga