Roland Garros - Mertens na zege tegen Gavrilova: "Zal nog beter moeten tegen Halep"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 16) heeft zich voor de eerste keer in haar jonge carrière geplaatst voor de achtste finales op Roland Garros na een makkelijke overwinning tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA 25). De Limburgse klaarde de klus in twee korte sets: 6-3 en 6-1, in 1u02. "Het draaide goed vandaag, ik voelde me sterk en ben kalm gebleven", aldus Mertens. Geholpen door 9 dubbele fouten en 28 unforced errors van haar tegenstandster zette Mertens zaterdag Gavrilova opzij op weg naar de achtste finales. "Ik haalde een hoog niveau", vertelde Mertens na afloop. "Ik heb beduidend beter geserveerd en dat helpt natuurlijk. Ik was ook agressiever en heb meer bevrijd gespeeld in vergelijking met de vorige partijen. Ik had enkele werkpunten en ik ben blij dat het werk beloond werd."

Een nog grotere beloning wordt de partij tegen de nummer één van de wereld en finaliste van vorig jaar in Parijs, Simona Halep. Het wordt de tweede confrontatie met de Roemeense in een maand tijd voor Mertens. In de tweede ronde op WTA-toernooi van Madrid begin mei moest die laatste - weliswaar verzwakt door een bacteriële infectie - nog het onderspit delven met 6-0 en 6-3.

"Ik zal zoals vandaag moeten spelen tegen Halep, en wellicht zelfs nog beter", klinkt het. "Ik herinner me dat ik haar aan het wankelen kon brengen in de tweede set in Madrid. De achtste finales halen op Roland Garros was een doel op zich voor mij, maar nu ik dat doel bereikt heb wil ik uiteraard verder gaan. Het zal een uitdaging worden tegen Halep, maar ik zal alles geven."

bron: Belga