Provinciaal rampenplan in Luik opgeheven

Provinciaal rampenplan in Luik opgeheven

Het provinciaal rampenplan in Luik is vandaag opgeheven. Dat meldt de gouverneur van de provincie. Nog in de provincie Luik zijn deze voormiddag voormiddag door het stormweer van gisteravond nog twee spoorlijnen onderbroken. Het gaat om lijn 40, Luik-Wezet-Maastricht, waarop vanmiddag alweer treinen zullen rijden, en om lijn 34, Luik-Hestal-Glaaien. Door de problemen op die laatste lijn rijden tot maandag geen treinen tussen Hasselt en Luik-Guillemins. Dat meldt Infrabel. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met water wegpompen en opkuisen van de schade van de storm. Tegen de ochtend was de situatie genormaliseerd, en het provinciaal coördinatiecomité besliste vandaag om 6.20 uur het rampenplan af te blazen.

“Sinds 22 uur vrijdagavond hebben we slechts tien telefoons gekregen op het niet-dringende noodnummer 1722”, aldus provinciegouverneur Hervé Jamar.

Tussen Wezet en Maastricht zijn vervangbussen ingelegd. Door de problemen op lijn 34 is er dus geen treinverkeer tussen Hasselt en Luik-Guillemens. Reizigers wordt gevraagd via Landen te reizen. De IC-treinen vanuit Antwerpen-Centraal zijn beperkt tot Tongeren. Tussen Tongeren en Luik-Guillemins kunnen reizigers gebruikmaken van lijn 74 van De Lijn.

bron: Belga