David Goffin deed er alles aan om in zijn "bubbel te blijven"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Het was zeer moeilijk in zo'n sfeer", zei David Goffin (ATP 9) vandaag na zijn overwinning tegen de Fransman Gaël Monfils (ATP 37) in de derde ronde van Roland Garros. "Ik heb er alles aan gedaan om in mijn bubbel te blijven, geconcentreerd te blijven en tot het einde te vechten." De beste tennisser van België werkte vier matchballen weg in de vierde set en haalde de achtste finales na een spannende vijfsetter: 6-7 (6/8), 6-3, 4-6, 7-5 en 6-3.

"Ik was uiteindelijk sterk genoeg om alsnog de vierde set te pakken en het verschil te maken in het begin van de vijfde set. Maar op het einde was het echt moeilijk in zo'n sfeer," zei Goffin na de wedstrijd op de Court Suzanne-Lenglen.

Gisteren stond de Luikenaar 3-2 voor in de derde set toen de wedstrijd onderbroken werd door de regen, om vandaag te worden hervat. "De weersomstandigheden waren anders dan vrijdag en ik maakte in het begin wat fouten, terwijl Monfils sterk startte en bijna alles goed deed. Nadien ben ik erin geslaagd hem wat meer te laten lopen. Maar het is inderdaad niet makkelijk om een wedstrijd in twee dagen af te werken", besloot Goffin.

Bron: Belga