Stormweer – Verschillende spoorlijnen onderbroken door noodweer

Het treinverkeer in delen van Wallonië is vrijdagavond zwaar verstoord door het slechte weer. Verschillende spoorlijnen zijn onder water gelopen. De provincie Luik is het zwaarst getroffen, laat Infrabel weten. De spoornetbeheerder meldt dat het treinverkeer verstoord is op lijn 34 Luik-Herstal-Glaaien. De sporen van het station Luik-Paleis liepen vrijdag rond 9 uur onder water. Daardoor reden er vrijdag lange tijd geen treinen. “Momenteel kunnen twee van de vier sporen gebruikt worden”, zegt Infrabel-woordvoerder Arnaud Reymann.
Het station en de overweg in Glaaien in de provincie Luik werden overspoeld door modder na een breuk in een stormbekken. “Die lijn blijft tussen Liers en Glaaien waarschijnlijk onderbroken tot maandag”, aldus Infrabel.
Op lijn 37 tussen Luik en Verviers rijden de treinen opnieuw normaal nadat er eerder vertragingen waren als gevolg van overstromingen in Trooz.
Lijn 40 tussen Luik, Wezet en Maastricht is voorbij Wezet nog steeds onbruikbaar. Onder meer de overweg in Moelingen staat onder water. De treinen rijden nog tussen Luik en Wezet, maar tussen Wezet en Maastricht kan het treinverkeer waarschijnlijk niet voor zondag hervat worden.
Op lijn 42 tussen Luik en Luxemburg rijden de treinen niet tussen Luik en Vielsalm. “Het talud is door de waterstroom meegesleurd en heeft één spoor volledig vernield”, klinkt het. Werknemers van Infrabel doen er alles aan om het treinverkeer zo snel mogelijk opnieuw te kunnen laten passeren langs het minst beschadigde spoor.

bron: Belga