Kompany terug op training bij Rode Duivels

Kompany terug op training bij Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez kan deze voormiddag rekenen op 24 Rode Duivels en doelman Jens Teunckens op de voorlaatste trainingsdag voor de oefeninterland van zaterdag tegen Portugal. In vergelijking met gisteren keerde voormalig aanvoerder Vincent Kompany terug op training, van Thomas Vermaelen, Axel Witsel en Marouane Fellaini is nog steeds geen spoor. In het geval van Vermaelen was het al langer duidelijk dat de wedstrijd van zaterdag te vroeg zou komen. De verdediger van FC Barcelona staat aan de kant met een blessure aan de hamstrings waardoor zijn deelname aan het WK nog niet zeker is.

Axel Witsel en Marouane Fellaini zijn nu wel bijkomende twijfelgevallen voor de oefeninterland tegen Portugal, de eerste waardemeter in deze WK-voorbereiding. Witsel heeft nog last van de knie, een blessure die hij opliep bij zijn club Tianjin Quanjian in de Aziatische Champions League. Waarom Fellaini individueel werkt, is momenteel nog niet geweten. Op het middenveld is Axel Witsel Martinez’ vaste nummer zes, met Marouane Fellaini als eerste stand-in. Radja Nainggolan, die eveneens als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, werd tot verbazing van het Belgische publiek niet in de 28-koppige voorselectie opgenomen.

Simon Mignolet is nog niet bij de selectie. De reservedoelman van Liverpool krijgt nog rust na de Champions League-finale van zaterdag tegen Real Madrid en sluit pas komende week aan.

Morgen volgt de laatste trainingssessie voor de interland, nadien zal Martinez enkele knopen doorhakken en nog vijf spelers uit de 28-koppige voorselectie elimineren – op dit moment lijken vooral Matz Sels, Dedryck Boyata, Adnan Januzaj, Youri Tielemans, Jordan Lukaku en Christian Benteke voor hun plaats te moeten vrezen, al hangt ook veel af van de evolutie van de blessures. Uiterlijk op maandag 4 juni moet de bondscoach zijn definitieve lijst van 23 aan de Wereldvoetbalbond overmaken.

bron: Belga