Flipkens neemt eerste horde in dubbelspel Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens heeft zich vandaag samen met de Italiaanse Sara Errani geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) van het dubbelspel op Roland Garros. Flipkens en Errani namen met 6-4 en 6-2 de maat van de Françaises Clara Burel en Diane Parry. De wedstrijd duurde een uur en 29 minuten. In de tweede ronde nemen Flipkens en Errani het op tegen de Amerikaanse zussen Serena en Venus Williams. Die versloegen gisteren in hun eerste ronde de Japanners Shuko Aoyama en Miyu Kato met 4-6, 6-4 en 6-1.

Flipkens (WTA-37) is wel niet meer actief in het enkelspel op Roland Garros. Ze verloor gisteren in de tweede ronde van de Russin Daria Kasatkina (WTA-14) met tweemaal 6-3.

In het dubbelspel staat ook Elise Mertens op de hoofdtabel. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs moet ze in de eerste ronde voorbij de Spaanse Lara Arruabarrena-Vecino en de Sloveense Katarina Srebotnik. Die wedstrijd wordt later op de dag gespeeld.

Ook Alison Van Uytvanck nam deel aan het dubbeltoernooi in Parijs, maar zij werd gisteren in de eerste ronde samen met de Sloveense Polona Hercog uitgeschakeld door de Japanners Makoto Ninomiya en Eri Hozumi. Van Uytvanck en Hercog verloren met 6-0 en 6-4.

Bron: Belga