Mensen die veel vis eten, hebben meer seks

Mensen die veel vis eten hebben meer seks
Unsplash / C. Attwood

Heb je graag een lekkere zalm op je bord? Of ben je eerder een sushiliefhebber? Goed nieuws. Vis geeft je seksleven een echte boost. Dat heeft een Amerikaans onderzoek uitgewezen. 

Onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health hebben 501 Amerikaanse koppels bestudeerd die graag zwanger wilden worden. Ze moesten een dagboek bijhouden over hun seksleven en visconsumptie. Blijkt nu dat koppels die twee keer per week een zeedier op het menu hadden staan, 22% meer seks hadden.

Sneller zwanger

Vis zorgt volgens de studie niet alleen voor meer seks. Je zou er ook sneller zwanger van worden. 92% van de koppels die vaak vis aten, waren na een jaar in verwachting. Bij de vrouwen die minder zeediertjes verorberden, lag dat aantal 13% lager. “Vis kan de spermakwaliteit en de eisprong bevorderen”, legt hoofdonderzoeker Audrey Gaskins uit aan The New York Times.

Geen wondermiddel

Of het eten van vis een magische libidobooster is, wil het onderzoek niet garanderen. Het is dan ook niet zeker of de koppels die meer vis aten, gewoon meer tijd met elkaar doorbrachten dan de anderen. En daardoor meer met elkaar naar bed gingen.