Jambon noemt Benjamin Herman als dader van moord nacht voor schietpartij

Jambon noemt Benjamin Herman als dader van moord nacht voor schietpartij

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op Bel-RTL Benjamin Herman, de dader van de schietpartij in Luik, vernoemd als de vermoedelijke dader van een moord de nacht voordien in On (Marche-en-Famenne). De motieven voor de verschillende moorden blijven in deze fase van het onderzoek onduidelijk. “Het kunnen motieven van radicalisering zijn maar het is misschien ook mogelijk dat hij geen perspectief meer zag in onze samenleving, omdat hij de nacht voordien ook een moord had begaan. De psychologie van die man – mogelijk was hij ook onder invloed van drugs – roept vele vragen op. Vooraleer conclusies te trekken, moeten we de resultaten van het onderzoek afwachten”, verklaarde de minister op de Franstalige radiozender.

Gisteren wees een politiebron reeds naar een mogelijke link tussen de dader van de schietpartij in Luik en de dood van Michaël Wilmet, wiens levenloze lichaam werd aangetroffen in zijn woning in On, in de provincie Luxemburg.

Michaël Wilmet was bij het gerecht gekend voor inbreuken in verband met drugshandel. De heroïneverslaafde stond onder elektronisch toezicht na een effectieve veroordeling begin 2014 door de correctionele rechtbank van Marche. Zijn straf was in maart afgelopen na twee jaar elektronisch toezicht. Hij was niet langer verdacht van enige trafiek.

bron: Belga