Prediker wil geld voor privéjet: Jezus zou nu toch ook niet rondwandelen met een ezel?

Amerikaanse predikant wil geld voor privéjet: Jezus zou nu toch ook niet rondwandelen met een ezel?
Twitter / jesse_duplantis

Jesse Duplantis, een Amerikaanse televisiepredikant, heeft zijn miljoenen volgelingen aangespoord om geld te geven een nieuwe privéjet. In totaal heeft hij 54 miljoen dollar of 46.491 miljoen euro nodig. 

De tv-prediker is een bekend figuur in Amerika en wordt op handen gedragen in zijn thuisstad Louisiana. Om nog meer mensen te kunnen overtuigen van zijn nobele roeping heeft hij dan ook dringend een nieuw vervoersmiddel nodig. Geen kleine auto of een brommer, maar een Falcon 7X vliegtuig ter waarde van 54 miljoen dollar. Om dit te kunnen bekostigen roept hij trouwe volgers op om het geld te doneren. “Het probleem met mijn drie andere privéjets is dat ze regelmatig tussenstops nodig om bij te tanken”, zegt de prediker in een zelfgemaakt filmpje.

Ezel

Dat Duplantis het meent blijkt ook uit de rest van zijn speech: “Als Jezus vandaag fysiek op aarde zou zijn, dan zou hij toch ook niet rondtrekken met een ezel?”. De man heeft momenteel een nettowaarde van 50 miljoen dollar en wist zijn aanhangers ook te overtuigen om zijn vorige drie vliegtuigen te sponsoren. Benieuwd wat zijn volgende vraag is.