Axel Witsel werkt individueel na trap op knie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Axel Witsel miste de eerste volledige groepstraining van vandaag bij de Rode Duivels omdat hij bij zijn club Tianjin Quanjian in de Aziatische Champions League een trap op de knie gekregen heeft. Niet al te ernstig en dus moet een individueel programma soelaas brengen. Sinds zijn transfer naar China in januari 2017 krijgt de voormalige middenvelder van Standard de ene vraag na de andere te verwerken omtrent de Chinese competitie - en dan vooral het niveau ervan. De niet-selectie van Radja Nainggolan, een concurrent op het middenveld, gooide nog wat meer olie op het vuur. "Het klopt dat de intensiteit er wat minder is en dat compenseer ik door bij de Rode Duivels wat extra te trainen. Ik zit echter in goede conditie, daar moet ik me geen zorgen over maken. Er zijn overigens genoeg spelers uit de Chinese competitie die naar het WK gaan", vertelde Witsel vandaag tijdens een persmoment in Tubeke.

In de aanvallende 3-4-2-1 die Roberto Martinez tussen de lijnen brengt is er een sleutelpositie weggelegd voor Witsel, die het evenwicht in het elftal moet bewaren. Ook bij Tianjin is hij opnieuw verdedigende middenvelder, nadat hij een tijdje wat aanvallender werd uitgespeeld. "Ik ben zeker niet gefrustreerd omdat ik in een dragende en daardoor minder opvallende rol zit. De 6, dat is mijn positie. De coach zet me daar omdat ik altijd het maximum geef, technisch en tactisch bovengemiddeld ben, en over voldoende voetbalintelligentie beschik om voor het evenwicht te zorgen. We hebben voldoende offensieve spelers in het elftal. Eerlijk, ik ben het ook niet meer gewend om aanvallend te spelen."

Voor heel wat spelers van Witsels generatie lijkt er aan het Rode Duivels-verhaal een einde te komen. Steven Defour kondigde zijn afscheid reeds aan, Fellaini volgt na het WK en ook Vincent Kompany liet eerder al uitschijnen dat het WK in Rusland zijn laatste kunststukje op het internationale toneel zou worden. Witsel is echter vastberaden nog door te gaan. "Dit wordt zeker niet mijn laatste WK, daar wil ik echt nog niet aan denken, al hangt het natuurlijk altijd van de selectie van de coach af. Ik respecteer de beslissing van anderen, elke situatie is anders", aldus Witsel, die in het WK de ideale gelegenheid ziet om zich in de kijker te spelen. "Het WK is zeker een uitstalraam en dan is alles mogelijk, al zal het van onze prestaties afhangen. Bovendien lig ik nog anderhalf jaar onder contract in China."

bron: Belga