Thomas Van der Plaetsen staat zevende in Götzis na acht onderdelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Van der Plaetsen bezet na acht onderdelen op de tienkamp bij de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis de zevende plaats. Hij heeft een achterstand van 45 punten op het schema voor zijn persoonlijk record, maar lijkt zich wel vlotjes te gaan plaatsen voor het EK in Berlijn. Op de 110 meter horden maakte Van der Plaetsen meteen een uitstekende indruk. Hij finishte bij een stevige tegenwind van 2.6 meter per seconde op de vijftiende plaats met 14.78. Zijn persoonlijk record staat op 14.39, maar tijdens zijn beste tienkamp in Rio kwam hij niet verder dan 15.01. De Europese kampioen liep zo dus weer in op het schema voor zijn persoonlijk record. Hij stond tiende na zes onderdelen.

Het discuswerpen lag bij Van der Plaetsen opnieuw in de lijn van het hele weekend: persoonlijke records kwamen er niet, maar hij acteert op een constant hoog niveau. Met 44m46 benaderde de Oost-Vlaming zijn persoonlijk record tot op twee centimeter. Dat was goed voor een dertiende plaats, in het klassement schoof hij één plaatsje op naar negen.

Al jaren is polsstokspringen een specialiteit van Van der Plaetsen, maar in Götzis draaide het uit op een sisser. Hij ging over 5m20, sloeg dan 5m30 over, en geraakte niet over 5m40. Zijn persoonlijk record staat op 5m45, en de Europese kampioen liet zo heel wat punten liggen. Hij ligt wel 372 punten voor op schema voor de EK-limiet.

bron: Belga