WB kajak sprint Duisburg - Technisch directeur Bob Maesen stelt opvallende progressie bij Artuur Peters vast

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vijf Belgische topkajakkers peddelden in Duisburg tijdens het tweede Wereldbekertornooi an dit seizoen twee zilveren en één bronzen medaille en vier finaleplaatsen bij elkaar. Technisch directeur topsport Bob Maesen kon niet anders dan een positieve balans opmaken van het meest succesvolle Wereldbekertoernooi ooit. "Artuur Peters was het voorbije weekend uiteraard onze blikvanger", stak Maesen van wal. "Artuur gaf blijk van meer volwassenheid. De manier waarop hij de tactische aanpassingen doorvoerde, de opeenvolging van races verteerde en zich stilaan een plaats in die wereldtop toe eigent was opvallend."

Zijn zus Hermien Peters en Lize Broekx behaalden brons in K2 500m. "Waarmee bewezen is dat we zowel in K1 500m als K2 500m een erg hoog niveau halen", aldus Maesen. "Het blijft natuurlijk uitkijken of de wedstrijdprogramma's van de toernooien het mogelijk maken om in beide boottypes te starten. Dat we daarin keuzes kunnen maken is wel een luxe die vele landen ons benijden."

Maesen zag ook een betere Jonathan Delombaerde aan het werk. "Even dreigde een valse start in de halve finale roet in het eten te gooien, maar zijn prestatie in de finale van de K1 200m was dan weer erg sterk. Jonathan liet twee finalisten van het WK achter zich en dat wijst toch op een positieve evolutie."

De technisch directeur loofde ook zijn nieuwkomer in zijn selectie. "Bram Sikkens kan op een meer dan geslaagd Wereldbekerdebuut terugblikken. Zijn achtste plaats bevestigt meteen dat hij zijn ticket voor de A-finale niet heeft gestolen. Hij bewees ook dat hij terecht een selectie voor het WK U23 kreeg. Daarna zien we dan wel in welk traject we de beloftevolle Mechelaar verder zullen inpassen."

De volgende regatta voor de nationale kajakploeg wordt het EK voor senioren dat van 8 tot 10 juni in Belgrado zal plaatsvinden.

bron: Belga