WB kajak sprint Duisburg – Broekx-Peters pakken brons in de K2 500m

WB kajak sprint Duisburg - Broekx-Peters pakken brons in de K2 500m
WB kajak sprint Duisburg - Broekx-Peters pakken brons in de K2 500m

Minder dan één uur na de schitterende finale van broer Artuur lag Hermien Peters en haar teamgenote Lize Broekx in K2 500m aan de start van hun Wereldbekerfinale. De prestatie van hun broer en clubgenoot evenaren leek een sportieve droom, maar toch waren Hermien en Lize er heel dichtbij. Het duo finishte knap derde en sleepte zo voor de kleine Belgische delegatie een tweede Wereldbekermedaille uit de brand. In het midden van het veld lagen de Nieuw-Zeelandse wereldkampioenen Lisa Carrington en Caitlin Ryan. De Françaises Hostens-Guyot en de Oostenrijkers Lehaci-Schwarz, vorige week 5de en 2de in de Wereldbekerraces in Szeged, flankeerden de Kiwi’s. Onze landgenoten moesten postvatten naast Lehaci-Schwarz en hadden dus een ideaal mikpunt om zich binnen de top vijf te peddelen.

Meteen na de start werd snel duidelijk dat er tegen het duo Carrington-Ryan weinig in te brengen viel. Na 200m nestelden onze landgenoten zich op een derde plaats na Nieuw-Zeeland en Frankrijk. Hostens-Guyot hielden in het zog van de wereldkampioenen Carrington-Ryan knap stand en pakten het zilver. In de slotmeters sloegen Peters en Broekx de aanval van de Polen Iskrzycka-Kolodziejczyk succesvol af en mochten dus het erepodium op om hun bronzen medaille in ontvangst te nemen.

Bob Maesen, technisch directeur topsport kajak, wou beide vrouwen dit weekend enkel in de K2 500m aan het werk zien. Vorig weekend pakte Hermien Peters het brons in K1, nu evenaart de K2 dit resultaat. Het wordt een hele klus voor Bob Maesen om uit te maken hoeveel wijzer hij nu is na deze alweer succesvolle Wereldbeker regatta.

Bron: Belga