Hypomeeting Götzis - Nafi Thiam: "Een ongelofelijke eerste dag"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Nafi Thiam was in de wolken na de eerste dag van de zevenkamp op de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis. Ze staat met 4.112 punten ruimschoots aan de leiding, en ligt zelfs 56 punten voor op het schema van haar Belgisch record. "Het was een ongelofelijke dag. Ik kan alleen maar tevreden zijn", begon Thiam haar terugblik op de eerste dag in Götzis. "'s Morgens had ik moeite om gewend te geraken aan de hitte, maar dat is duidelijk goed gekomen. Bij het hoogspringen had ik schrik voor mijn nieuwe aanloop die ik hier kwam uitproberen, maar het heeft geweldig uitgepakt. Aan de normale aanloop van enkele passen hebben we nog een voor-aanloop toegevoegd."

In het hoogspringen verbeterde Thiam het wereldrecord binnen de zevenkamp, ze ging over 2m01. Ze gokte tevoren door 1m98 over te slaan. "Götzis is niet mijn hoofddoel dit jaar, dus ik wou het riskeren. Mentaal is die grens van twee meter moeilijk te slopen, al gaat het maar om enkele centimeters. Dat zal vanaf nu vlotter lopen."

Met welk doel gaat Thiam zondag van start? Droomt ze al van het Europees record, dat slechts 19 punten scherper staat dan haar 7.017 punten van vorig jaar? "Daar wil en mag ik niet aan denken. Er zijn veel factoren die spelen. Mijn speerwerpen was vorig jaar bijvoorbeeld enorm. Mijn doel blijft onveranderd: kijken waar ik sta."

.

bron: Belga