Champions League - Bale van balende reserve naar matchwinnaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tot zijn grote teleurstelling moest Gareth Bale zaterdag op de bank beginnen in de finale van de Champions League tegen Liverpool. "Ik vond dat ik een basisplaats had verdiend", zei de aanvaller van Real Madrid, die de laatste weken aantoonde in vorm te zijn. Bale mocht in de 61e minuut alsnog het veld betreden en had slechts twee minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De Welshman nam een voorzet van Marcelo in één keer met een omhaal uit de lucht. Bale zag de bal met een boog over keeper Loris Karius in het doel vliegen. De Duitse doelman van Liverpool liet in de slotfase ook nog een schot van grote afstand van Bale door zijn vingers glippen (3-1). "Het beste wat ik kon doen was als invaller belangrijk zijn. En ja, dat heb ik wel gedaan", zei Bale met een brede grijns. De Welshman noemde zijn omhaal zijn mooiste doelpunt ooit. "Dat kan niet anders. In de finale van de Champions League, een groter podium is niet denkbaar."

Karim Benzema had het eerste doelpunt van Real voor zijn rekening genomen. "We hebben hier geschiedenis geschreven", reageerde de Fransman. "Het was een lastig seizoen, maar hier gaan we van genieten. We hebben het deze keer op karakter gedaan, mentale weerbaarheid getoond. Bij Madrid is het nooit makkelijk. Dit is het allerhoogste niveau. Als je de statistieken bekijkt, was het voor mij geen goed seizoen. Maar in voetbal draait het niet om statistieken, wel om wat je het team op het terrein bijbrengt."

Liverpool-doelman Karius blunderde tot twee keer toe en nam de schuld voor de nederlaag op zich. De Duitser verontschuldigde zich eerst huilend bij de fans van de "Reds" op de tribunes in Kiev en vervolgens ook in de kleedkamer bij zijn medespelers. "Ik vind het heel erg voor mijn teamgenoten, ik heb de finale voor ze verloren", zei Karius. "Ze probeerden me in de kleedkamer op te beuren, maar het spijt me heel erg."

De 24-jarige Karius ging twee keer gruwelijk in de fout. De concurrent van Rode Duivel Simon Mignolet in doel bij Liverpool wilde kort na rust de bal naar een ploeggenoot gooien, maar raakte het uitgestoken been van Karim Benzema. De bal rolde daardoor zo het doel in. In de slotfase liet Karius een schot van grote afstand van Gareth Bale door zijn vingers glippen. "Ik heb geen idee wat er gebeurde", zei de zwaar aangeslagen doelman.

"Ik vind het zo erg voor hem", zei trainer Jürgen Klopp over zijn landgenoot. "Hij heeft een geweldig seizoen gespeeld. Dit wens je je ergste vijand nog niet toe. Bizar, dit is heel, heel zwaar."

.

bron: Belga