Baloise Belgium Tour - Jens Keukeleire had het lastig op Muur van Hoei

door
Belga
Leestijd 2 min.

De kans dat Jens Keukeleire (Lotto Soudal) zichzelf opvolgt als eindlaureaat van de Baloise Belgium Tour is erg groot. Keukeleire heeft in het klassement 19 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Jelle Vanendert. De afsluitende rit tussen Landen en Tongeren van morgen/zondag zal wellicht eindigen op een massasprint. "Op de Muur van Hoei kende ik een zeer lastig moment. Dat wist ik op voorhand al. Vandaar dat ik anticipeerde en voor aanvang van die klim ging aanvallen. Ik kon zo met wat voorsprong naar boven klauteren. Jelle Vanendert hield na de afdaling de boel voorin wat op, zodat ik terug kon aansluiten", verduidelijkte Keukeleire. "Ik heb daarna een tijdlang op de tanden moeten bijten en ik had schrik dat Grivko ons nog zou bijbenen. Op tien kilometer van de meet ging Vanendert aan. Ik liet mijn ploegmakker eerst voldoende voorsprong nemen en werkte dan mee met onze groep, juist omdat ik niet wou dat Grivko nog roet in het eten zou gooien. Ik had immers in mijn oortje het bericht gekregen dat hij naderde op ons."

Keukeleire kan voor de tweede opeenvolgende keer de Baloise Belgium Tour winnen. "Dat zou natuurlijk mooi zijn en die kans is bestaande. Ik heb 19 seconden voorsprong. Dat is goed nieuws. Morgen zal het werkendag worden voor André Greipel. Die kan in deze rittenkoers misschien zijn derde zege boeken. Dat zou pas een afsluiter zijn. André die drie ritten wint, Jelle één en ikzelf als eindlaureaat", lachte Keukeleire.

Keukeleire kreeg op het podium het gezelschap van zijn zoontje Lou. Begin augustus wordt de Bruggeling opnieuw vader. "De teamleiding ging ermee akkoord dat wanneer mijn tweede kind vroeger geboren wordt, ik huiswaarts mag keren vanuit de Tour de France. Dat vind ik een heel mooi gebaar. Ik kan zo zonder stress naar de Tour vertrekken", besloot Keukeleire.

bron: Belga