"We wisten dat ik iets speciaals zou moeten doen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chris Froome is na een ongeziene solo van 80 kilometer de nieuwe leider in de Ronde van Italië. Na de negentiende etappe keek hij met vertrouwen uit naar de laatste bergrit morgen. Vond Froome het zelf de meest epische rit uit zijn leven? "Zo voelde het wel. Yeah. Ik denk niet dat ik zoals nu ooit in mijn eentje heb aangevallen op tachtig kilometer van de finish. Ik kwam alleen aan, maar de ploeg deed zo'n fantastisch werk om dat voor me op te zetten. We wisten dat ik iets heel speciaals zou moeten doen om te proberen om eerst van Simon (Yates, red.) af te geraken, en om daarna weg te komen van Dumoulin en Pozzovivo."

"Van de vierde naar de eerste plaats gaan, dat ging me niet lukken op de laatste klim alleen, dus moest ik iets proberen van ver", vervolgde de Brit. "De Colle delle Finestre was de perfecte plaats om dat te doen. Een gravelweg, die me een beetje deed terugdenken aan de wegen in Afrika. Het voelde goed, en ik dacht: het is nu of nooit, ik moet het proberen."

In het klassement staat Froome nu op 1 met veertig seconden voorsprong op Dumoulin. "Dat is fantastisch. Het is morgen natuurlijk ook nog een erg lastige dag, maar hoe verder in de wedstrijd, hoe beter ik me ga voelen. Zelfs vandaag. Ik gaf alles, maar ik probeerde ook binnen mijn limieten te blijven. Hopelijk kan ik dit morgen dus afmaken."

Bron: Belga