Kansspelcommissie lanceert preventiecampagne naar aanleiding van WK voetbal

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Kansspelcommissie wil met een preventiecampagne naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal (14 juni-15 juli) jongeren wijzen op de gevaren van sportweddenschappen. De toezichthouder stelde de campagne in aanwezigheid van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voor tijdens een rondetafelgesprek in Brussel. "Tijdens het vorige wereldkampioenschap voetbal in 2014 kregen we te maken met een tornado aan gokreclame", zegt Etienne Marique, de voorzitter van de Kansspelcommissie. "Toen was er enkel reclame, er was geen andere boodschap te horen", vult voorzitter Peter Naessens aan. "Met deze campagne willen we een tegengewicht bieden."

De campagneboodschap zal verspreid worden op sociale media, met een mediacampagne en via de website www.fanvanverliezen.be. Centraal staat een campagnefilmpje dat draait rond het fictieve voetbalteam "FC Losers", met spelers als Ben Blut en Jay Peirdu. "De campagne vestigt de aandacht op het feit dat de winstkansen bij online gokken zo klein zijn dat je bijna graag moet verliezen om je blind in het spel te gooien", staat te lezen in een persbericht.

Gisteren lanceerden de vijf grootste aanbieders van kansspelen in ons land al hun eigen preventiecampagne. Hun campagnewebsite is www.playsafe.be en de slogan van de campagne luidt "Laat het spel niet met jou spelen. Speel verantwoord". Ze verbonden zich er bovendien toe om tijdens de eerste drie matchen van de Rode Duivels geen reclame te tonen.

bron: Belga