Giro - Froome geniet van heropstanding: "Een heel speciaal gevoel"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Chris Froome heeft zijn omstreden en pechvolle deelname aan de 101e Ronde van Italië glans gegeven met ritwinst op de beruchte Monte Zoncolan. Na afloop van de veertiende etappe sprak de Brit van Team Sky van "een opluchting". De Monte Zoncolan geldt als één van de zwaarste beklimmingen van Europa. "Hier winnen, dat geeft een heel speciaal gevoel. Dit is zo'n monumentale klim. Voor deze wedstrijd, maar ook voor het wielrennen in het algemeen. Dit geeft zo'n goed gevoel, zeker na zo'n moeilijk begin. Voor mij en het team betekent dit heel veel", genoot Froome.

De Brit gooide al op ruim vier kilometer de knuppel in het hoenderhok. "Ik voelde dat dat het moment was waarop de wedstrijd echt op de limiet zat. Het team had me perfect gebracht en Wout Poels had net een grote inspanning gedaan en zo de koers hard gemaakt. Dat was het moment om te gaan, voelde ik. Ik had de klim verkend en kende de laatste kilometers.".

Toch werd het aan het eind nog heel spannend door de remonte van zijn landgenoot Simon Yates. "Tot op de lijn zat Simon vlak achter me. Ik hoorde het op de radio: vijf seconden, tien seconden, vijf seconden... Ik wist niet of hij me nog zou inhalen of niet. Het was zo'n opluchting om in die laatste honderd meter te komen en te horen dat ik zou winnen!"

.

bron: Belga