SETCa-BBTK: Carrefour-directie weigert af te zien van naakte ontslagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De directie van Carrefour België en de vakbonden hebben tot woensdagavond laat vergaderd over het herstructureringsplan dat in januari werd aangekondigd. "De vergadering was lang en lastig", zei Myriam Delmée, vicevoorzitster van SETCa-BBTK. Volgens de socialistische vakbond tekent zich een knelpunt af: de directie weigert af te zien van naakte ontslagen.

Sinds de aankondiging in januari van het transformatieplan, waarbij 1.233 jobs in België zouden kunnen verdwijnen, hebben directie en bonden al regelmatig vergaderd. Deze woensdag stonden twee zaken op de agenda: de werkorganisatie en het sociaal plan. De directie luisterde naar verluidt lang naar de tegenvoorstellen die de vakbond formuleerde over de werkorganisatie, zoals over de polyvalentie van kassiersters. De komende dagen komt de directie met nieuwe voorstellen. "We hopen daarover een consensus te bereiken", zei Delmée.

Over het sociaal plan gaf de directie "zeer beperkt" informatie. De directie denkt aan brugpensioen en vrijwillig vertrek, maar weigert af te zien van naakte ontslagen, zegt Delmée. "Dat zal uiteraard een knelpunt zijn voor de bonden."

Volgens haar wordt slechts mondjesmaat vooruitgang geboekt. "We zijn nog niet aan het einde van het dossier." Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve op zijn beurt sprak van een "constructieve vergadering" over een "complex dossier".

De volgende vergadering vindt plaats op 23 mei.

bron: Belga