Waarom mannen vaak geen zin hebben in seks

Dit is waarom mannen geen zin hebben in seks
Foto Pxhere

Uit onderzoek blijkt dat de man meestal verantwoordelijk is voor het gebrek aan seks in een huwelijk. Ze zouden namelijk druk voelen om te presteren, met nefaste resultaten als gevolg. 

Als we het stereotype mogen geloven, zijn het meestal vrouwen die zogezegd last hebben van hoofdpijn en hun echtgenoot afwimpelen met: “Vanavond niet, schat”. Maar onderzoek wijst nu uit dat de verantwoordelijkheid vooral bij mannen ligt.

AngstVoor het onderzoek werden 64 studies die het liefdesleven van koppels bestudeerden, samengelegd en vergeleken. Uit de analyse blijkt dat niet alleen vrouwen onzeker zijn over hun lichaam. Ook bij mannen kan de angst dat hun partner hen onaantrekkelijk vindt een nacht vol passie in de weg staan. Bovendien zouden ze druk voelen om te presteren, wat vaak het omgekeerde effect heeft.

De onderzoekers, geleid door professor Kristen Park aan de Universiteit van Kentucky, verklaren: “Er wordt vaak verondersteld dat vrouwen een lager seksueel verlangen hebben dan mannen. Studies tonen echter aan dat seksuele begeerte niet gelinkt is aan gender.”