Israëlische troepen doden Palestijnen aan grens met Gaza

Israëlische troepen doden Palestijnen aan grens met Gaza
Israëlische troepen doden Palestijnen aan grens met Gaza

Aan de grens met de Gazastrook hebben Israëlische troepen vandaag een 51-jarige Palestijnse man doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid van Gaza vandaag gezegd. De dood van de man komt bovenop het overlijden van zestig Palestijnen die gisteren door Israëlisch geschut om het leven kwamen.
Volgens schattingen van het Israëlische leger (IDF) namen gisteren meer dan 40.000 Palestijnen deel aan de protesten op tientallen plaatsen langs de grensomheining in de Gazastrook. Vandaag verzamelden opnieuw ongeveer 400 Palestijnen op zeven verschillende plaatsen langs de grens. Nog volgens het IDF hadden minstens 24 mensen die gisteren werden gedood een “gedocumenteerde terroristische achtergrond”. Het leger verschafte echter geen aanvullende details.

Later op de dag maakte het Gezondheidsministerie in Gaza bekend dat het IDF vandaag ten oosten van het vluchtelingenkamp al-Boereij een tweede Palestijn heeft doodgeschoten. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.Bron: Belga