Belgen in het buitenland – Marvin Ogunjimi krijgt in Wit-Rusland Diego Maradona als trainer én voorzitter

Belgen in het buitenland - Marvin Ogunjimi krijgt in Wit-Rusland Diego Maradona als trainer én voorzitter

Diego Maradona heeft een opmerkelijke wending gegeven aan zijn trainersloopbaan. De Argentijnse voetballegende wordt vanaf komende zomer de nieuwe coach en president van Dinamo Brest, tevens de nieuwe ploeg van Marvin Ogunjimi. Maradona tekende in Wit-Rusland een contract voor drie seizoenen. Momenteel is de Argentijn nog aan de slag bij Fujairah in de tweede divisie in de Verenigde Arabische Emiraten. De 57-jarige Maradona breidt zo een vervolg aan zijn tot dusver bescheiden trainerscarrière. Eerder was hij in Argentinië (voor korte tijd) coach van Mandiyu de Corrientes (1994) en Racing Club (1995) en bondscoach (2008-2010). Nadien zette hij zijn loopbaan verder in het Midden-Oosten, met passages bij Al Wasl (2011-2012) en Fujairah (2017-2018), telkens in de Verenigde Arabische Emiraten.
Als speler was Maradona één van de grootste voetballers aller tijden. ‘Pluisje’ leidde Argentinië naar de wereldtitel in 1986 en zilver in 1990. Het bescheiden Napoli profiteerde van zijn doortocht door het veroveren van twee Italiaanse titels (1987 en 1990), één Italiaanse beker (1987) en de UEFA Cup (1989).
Een maand geleden raakte bekend dat Marvin Ogunjimi eveneens naar Dinamo Brest trok. Onze landgenoot breidde zo een vervolg aan zijn odyssee doorheen exotische voetballanden. Eerder was hij ook onder meer actief in Noorwegen, Zuid-Korea, Thailand, Albanië en Kazachstan.

bron: Belga