Wandelaars ontdekken tweekoppige bambi in bos

Foto University of Georgia

Wandelaars die op zoek waren naar paddenstoelen hebben in een bos een tweekoppige bambi gevonden. Het is de eerste keer dat onderzoekers zo’n bijzondere hertje waarnemen. 

Het doodgeboren hertenkalfje met twee hoofden werd gevonden in een bos in Minnesota. Wetenschappers zijn alvast verbaasd over de ontdekking. “We hebben dit nog nooit meegemaakt. Soms zijn er wel foetussen met twee hoofden, maar dit is de eerste keer dat het kalfje ook ter wereld is gekomen.” Het dier werd al in 2016 ontdekt, waarna wetenschappers de geheimen van dit raadselachtige dier probeerden te achterhalen. Uit een autopsie bleek dat de bambi’s een lever deelden, een extra milt hadden en een uitzonderlijk groot darmstelsel bezaten.

Moederinstinct Uit verder onderzoek bleek ook de moeder nog geprobeerd heeft het hertje te verzorgen. “Hun moederinstinct is erg sterk”, aldus Lou Cornicelli co-auteur van een studie gepubliceerd door Minnesota DNR. Een taxidermist kreeg de toestemming om het dier op te zetten. Het skelet wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.