Meestal droog maar frisser

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag breiden de opklaringen zich uit van het oosten naar het centrum van het land. In het westen blijven de lage wolken iets langer hangen. Vooral in de Ardennen is er nog kans op regen- of onweersbuien. Dat meldt het KMI. De maxima liggen rond 14 graden aan zee, 22 graden in het binnenland en 25 graden of plaatselijk meer in het oosten. Vanavond kan er nog een enkele bui vallen. Later in de nacht wordt het dankzij een hogedrukwig overal droog en licht bewolkt tot helder. Hier en daar kan er nevel of een mistbank ontstaan. De minima schommelen tussen 9 en 12 graden.

Morgen zijn er overal opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het oosten maar het blijft droog. In het noordwesten blijven er brede opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee of op de Ardense hoogten en 24 graden in de Kempen. 's Avonds en 's nachts blijft het droog en wisselend bewolkt. De minima liggen tussen 10 graden in Ardennen en 14 graden in Vlaanderen.

Woensdag wordt het onstabiel. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die in het centrum en het oosten kunnen uitgroeien tot buien met kans op onweer. In het westen van het land blijft het waarschijnlijk droog en krijgen we tussen de wolken door nog zonnige perioden. De maxima liggen tussen 15 graden aan zee en 22 graden in de Kempen. Er staat een matige noordenwind die aan zee aanwakkert naar vrij krachtig tot soms krachtig.

Donderdag en vrijdag wordt frisse en vochtige Noordzeelucht over onze streken aangevoerd. Tussen de uitgebreide wolkenvelden door krijgen we enkele opklaringen. Overdag blijft het grotendeels droog maar in de nacht van donderdag op vrijdag kan er in het oosten van het land wat lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 12 of 13 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig uit noordelijke richtingen.

Ondanks de nabijheid van een hogedrukgebied zou een hoogtelaag tijdens het weekend en begin volgende week toch af en toe kunnen zorgen voor enkele buien. Zaterdag overweegt de bewolking en wordt het niet warmer dan 17 of 18 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind. Zondag en maandag ruimt de stroming naar noordoost, komt er meer ruimte voor zon en gaan de temperaturen in stijgende lijn.

bron: Belga