Indonesische politie doodt vermoedelijke militant na dodelijke aanslagen op kerken

De Indonesische politie heeft een vermoedelijke islamistische militant zondagavond doodgeschoten na een explosie in zijn appartement in de stad Sidoarjo. Dat zegt de politie. Eerder op dag waren er acht dodelijke slachtoffers gevallen bij zelfmoordaanslagen op kerken in de nabijgelegen stad Surabaya.
Bij de ontploffing in het appartement kwamen de vrouw van de verdachte en een van zijn kinderen om, zegt politiewoordvoerder Frans Barung Mangera. De politie schoot de verdachte dood, van wie enkel de naam Anton bekend is, nadat ze naar het appartement waren gesneld en vaststelden dat hij een ontstekingsmechanisme vasthield.
Eerder op de dag voerden zes familieleden zelfmoordaanslagen uit op drie kerken in Surabaya. Daarbij vielen er acht dodelijke slachtoffers.
Kort nadat de politie had gecommuniceerd over de dood van de vermoedelijke militant raakte het nieuws bekend dat er een nieuwe aanslag is gepleegd tegen het politiehoofdkwartier van Surabaya. Onduidelijk is of er een verband tussen beide feiten. Er is sprake van slachtoffers, maar of het om gewonden dan wel om doden gaat, is evenmin duidelijk.

bron: Belga