Elise Mertens levert een plaats in op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens zakt een positie op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Ze staat zeventiende. De Limburgse werd afgelopen week uitgeschakeld in de tweede ronde van het hoog aangeschreven graveltoernooi in Madrid. Enkele dagen na haar toernooizege in Rabat botste ze op 's werelds nummer 1 Simona Halep. Deze week zou 22-jarige Mertens aantreden in Rome maar ze zegde af omdat ze onvoldoende is gerecupereerd van een bacteriële infectie.

Alison Van Uytvanck is door het forfait van Mertens de enige Belgische in de Italiaanse hoofdstad. Van Uytvanck, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel knokte, zakt maandag wel twee plaatsen naar nummer 49.

Kirsten Flipkens gaat twee banken vooruit en is 70e. Yanina Wickmayer wint een plaatsje en staat opnieuw (net) in de top honderd.

Bovenaan de WTA-ranking behoudt Halep de eerste plaats voor de Deense Caroline Wozniacki en de Spaanse Garbine Muguruza. De Tsjechische Petra Kvitova wipt dankzij haar toernooizege in Madrid van de tiende naar de achtste plek. Ook de Nederlandse Kiki Bertens, verliezend finaliste, doet een goede zaak. Zij stijgt vijf posities naar nummer 15.

Bron: Belga