Week eindigt grijs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag verwachten we veel bewolking en weinig opklaringen met af en toe regen of een bui. In het uiterste noordoosten is een donderslag niet uitgesloten. In het westen en zuidwesten is het meestal droog. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind waait matig en ruimt van westnoordwest naar noordwest. Dat meldt het KMI. Vanavond valt er vooral in het noordoosten nog af en toe regen, elders is het dan meestal droog. In de nacht blijft het grotendeels zwaarbewolkt met geleidelijk in het hele land opnieuw perioden van lichte regen of motregen. Het wordt nevelig en vooral ten zuiden van Samber en Maas verwachten we mist. Minima van 8 tot 11 graden. De matige noordwestenwind ruimt verder naar noord tot noordwest en wordt in de Ardennen en aan zee later vrij krachtig.

Morgenochtend is het vaak grijs met lage wolken, nevel en plaatselijk mist. Hier en daar kan nog een spatje regen vallen. Overdag wordt het op de meeste plaatsen droog met vooral na de middag mooie zonnige perioden. In de zuidelijke landshelft kunnen de stapelwolken in de namiddag echter uitgroeien tot een plaatselijke bui.

In het binnenland wordt het opnieuw warmer met maxima tussen 20 of 21 graden op de Ardense hoogten en 27 graden in de Kempen. In het westen blijft het frisser met maxima tussen 15 graden aan zee en 20 graden achter de kust. De wind waait meestal matig uit noordelijke richtingen. Aan zee waait het meestal vrij krachtig tot af en toe krachtig.

Morgenavond en tijdens de nacht van maandag op dinsdag wordt het rustig, droog en licht bewolkt tot helder. Hier en daar kan er nevel of een mistbank ontstaan. De minima liggen tussen 9 en 13 graden bij een matige tot plaatselijk zwakke wind uit noord tot noordoost.

Dinsdag is het droog met eerst veel zon en geleidelijk wat wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit noord tot noordoost.

bron: Belga