UPS wil voortrekkersrol innemen op vlak van elektrische leveringen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Arrival gaat 35 nieuwe ultralichte, modulaire, elektrische voertuigen leveren aan UPS. De pakjesdienst wil zo een voortrekkersrol innemen op vlak van elektromobiliteit. UPS zet aanvankelijk een vloot van 35 nieuwe ultramoderne, elektrische bestelwagens in, die in Londen en Parijs getest zullen worden. Deze ultralichte, emissieloze voertuigen hebben een batterij die een rijbereik van minstens 240 kilometer toelaat. Sinds 2016 werken UPS en Arrival aan prototypes met verschillende afmetingen, waarvan de eerste voertuigen nog dit jaar de weg op zullen gaan.

Het is niet de eerste maal dat UPS gebruikmaakt van elektrische voertuigen voor zijn activiteiten. Reeds in de jaren 1930 was dat het geval en vanaf 2001 werden er al moderne elektrische voertuigen gebruikt. Momenteel heeft de pakjesdienst reeds meer 300 elektrische voertuigen in zijn vloot in Europa en de Verenigde Staten.

UPS bestelde eveneens 125 elektrische vrachtwagens bij Tesla en plaatste daarmee de grootste pre-order bij de constructeur. In september kondigde UPS ook aan de eerste professionele klant te worden bij Daimler Trucks Fuso die drie exemplaren van de eCanter vrachtwagens zal gebruiken. Sinds 2009 investeerde UPS meer dan 750 miljoen dollar in voertuigen met een alternatieve brandstof.

bron: Belga