Richard Carapaz wint achtste rit in Ronde van Italië, Simon Yates blijft leider

door
Belga
Leestijd 2 min.

Richard Carapaz (Movistar) heeft vandaag de achtste rit in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De 24-jarige Ecuadoriaan liet na 209 kilometer tussen Praia a Mare en Montevergine di Mercogliano op de slotklim de Italiaan Davide Formolo en de Fransman Thibaut Pinot achter zich. De Brit Simon Yates (Mitchelton-Scott) blijft leider. Vooraf werd gezegd dat het wel eens een rit kon worden voor de vluchters. Dat was niet in dovemansoren gevallen bij Tosh Van der Sande (Lotto Fix All). Na 30 kilometer trok hij met zes metgezellen in de aanval. De vluchters hadden aan de voet van de zeventien kilometer lange slotklim meer dan twee minuten voorsprong op het peloton. Maar dat bleek niet voldoende om voor de ritzege te gaan. Van der Sande moest als een van de eersten de rol vooraan lossen. Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) was de laatste die voorop bleef, maar werd in de laatste kilometer voorbijgesneld door de witte trui Richard Carapaz, die weggesprongen was uit het naderende peloton. De Ecuadoraan hield zijn voorsprong vast tot op de streep. Zeven seconden later sprintten Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) en de Fransman Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) naar de tweede en derde plaats.

In het algemeen klassement blijft de Brit Simon Yates aan de leiding. Hij heeft zestien seconden voorsprong op de Nederlander Tom Dumoulin. De Colombiaan Esteban Chaves is op 26 seconden derde.

Morgen is het opnieuw aan de klimmers. Dan brengt de negende rit het peloton over 225 kilometer van Pesco Sannita naar Gran Sasso d'Italia.

Bron: Belga