Club Brugge heeft zondag aan punt in Luik genoeg voor vijftiende titel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zondag omstreeks 19u45 valt mogelijk het doek over de Belgische titelstrijd. Als Club Brugge niet verliest op het veld van Standard, is blauw-zwart voor de vijftiende keer landskampioen. Met nog twee speeldagen te gaan in play-off I, heeft Club Brugge na de 1-3 zege gisteren bij Charleroi een comfortabele marge van vier punten op Standard en vijf op Anderlecht. Mocht het zondagavond mislopen op Sclessin, dan krijgen de troepen van Ivan Leko volgende week zondag (20 mei) een tweede kans thuis tegen het krasselende AA Gent. De Rouches werken op de slotspeeldag de Waalse derby op het veld van Charleroi af.

Club kan de titel ruiken maar een punt pakken op Standard, dé ploeg in vorm, wordt geen simpele opdracht. De Luikenaars konden zich via de reguliere competitie maar net plaatsen voor play-off I. Met de bekerwinst op zak kon de ploeg van Ricardo Sa Pinto evenwel bevrijd spelen en dankzij een ijzersterke 19 op 24 ontpopte het team zich, in een regie van Mehdi Carcela en Junior Edmilson, zowaar tot titelkandidaat. Door de 1-3 zege van donderdagavond in Anderlecht wipten ze alvast over paars-wit naar de tweede plaats, die uitzicht biedt op de Champions League.

Ook Anderlecht maakt (in theorie) nog kans op een 35e titel, al lijkt niemand daar nog in te geloven. In de strijd om de tweede plaats en de CL-voorronde pakt de ploeg van Hein Vanhaezebrouck best wel 6 op 6 in de partijen op Gent (zondag) en thuis tegen Genk (20 mei).

Naast Standard/Club en Gent/Anderlecht staat zondag (18u) ook Genk/Charleroi op het programma. De verliezer van die wedstrijd mag zijn Europese ambitie opbergen. In play-off II is Zulte Waregem al zeker van winst in groep A. Essevee trekt vandaag/vrijdag (20u30) naar OH Leuven. Kortrijk ontvangt Moeskroen, de partij tussen het failliete Lierse en Waasland-Beveren wordt niet gespeeld.

In groep B heeft Lokeren de beste kaarten in handen. De Waaslanders ontvangen zaterdagavond (20u) hekkensluiter Beerschot Wilrijk. Eerste achtervolger Antwerp speelt thuis tegen STVV, dat ook nog niet uitgeteld is. Eupen is gastheer voor Oostende.

bron: Belga