Angst voor intimiteit speelt millennials parten

Foto Pexels

Over de millennials is al veel inkt gevloeid. Zo verdoen ze hun tijd aan selfies, verspillen ze hun geld aan koffie en avocado’s en hebben ze onrealistische toekomstverwachtingen. Nu blijkt dat ook hun seksleven er heel anders uitziet dan dat van hun ouders.

Dat is althans de conclusie van de University College in Londen. Dit onderzoeksinstituut legde 16.000 mensen op de rooster. Daaruit bleek dat één op de acht respondenten nog geen seks gehad had voor hun 26ste.

Angst voor intimiteit

Daar zijn twee redenen voor. De eerste ligt nogal voor de hand: de toegenomen hoeveelheid porno op het internet. Dit zorgt ervoor dat de millennials minder snel in bed duiken met een echt persoon. Daarnaast speelt ook de angst voor intimiteit hen parten.

“Millennials zijn opgegroeid in een cultuur waar hyperseksualiteit een angst voor intimiteit creëerde”, verklaart psychotherapeut Susanna Abse in the Sunday Times. “De vrouw moet altijd zin hebben, haar lijf moet perfect zijn. En mannen moeten altijd klaar staan met hun erectie”, klinkt het. “Dat schrikt de jeugd af.”