Tim Wellens sprint snelst bergop in de Giro

Tim Wellens sprint snelst bergop in de Giro

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft vandaag op Sicilië de vierde etappe in de 101e Ronde van Italië gewonnen. Na 191 kilometer van Catania naar Caltagirone was de 26-jarige Oost-Vlaming in een sprint bergop sneller dan de Canadees Michael Woods en de Italiaan Enrico Battaglin. De 27-jarige Australiër Rohan Dennis (BMC) blijft leider, met één seconde voorsprong op de Nederlander Tom Dumoulin. de Brit Simon Yates is op 17 seconden derde, Wellens op 19 seconden vierde.

Voor Wellens is het de vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij de Trofeo Serra de Tramuntana (1.1), een rit in de Ronde van Andalusië (2.BC), waarin hij ook de eindzege op zak stak, en de Brabantse Pijl (1.BC). In de Giro d’Itlia was Wellens in 2016 al eens aan het feest. Toen won hij de zesde etappe.

De tweede van drie etappes op Sicilië brengt het peloton morgen over 152 kilometer op glooiende wegen van Agrigento naar Santa Ninfa. De laatste 25 kilometer gaan in stijgende lijn, met in de voorlaatste kilometer percentages boven de tien procent.

bron: Belga