Supporters Lierse steken de hand uit naar stadsgenoot Lyra

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lierse voor Altijd, de overkoepelende supportersorganisatie van Lierse SK, heeft gisterenavond laten weten de moed niet op te geven. De supporters van de Pallieters knoopten al gesprekken aan met diverse clubs en hopen zo de toekomst van "de Liersefamilie" veilig te stellen. Stadsgenoot Lyra is volgens de fans de beste optie. Clubicoon Eric Van Meir wordt ook aan de actie gelinkt. "Aangezien het duidelijk is dat we de licentie niet gaan halen, hebben wij - zoals beloofd - actie ondernomen", stak de supportersvereniging, die enkele maanden geleden het licht zag nadat de toekomst van de club er steeds wankeler begon uit te zien, van wal op Facebook. "De voorbije weken hebben we gesprekken gevoerd met verschillende clubs om de toekomst van de Liersefamilie veilig te stellen. Van één gesprek werden wij héél erg enthousiast. Wij willen in zee met K. Lyra TSV, de enige andere traditieclub in onze regio. Lyra is een stabiele club met een écht Liers bestuur."

"Enorme aandacht voor de jeugd zit in haar mission statement", vervolgde Lierse voor Altijd. "Lyra maakt ook werk van de doorstroming van eigen jeugd naar de eerste ploeg. Lokale verankering, spelers uit Lier en omstreken, zijn de ruggengraat van hun club. Zo was het ook in de gouden jaren van de Lierse. De mensen van Lyra staan ervoor open om supporters een stem te geven in hun bestuur. Dat is een primeur in België, supportersparticipatie zoals we dit nog nooit tevoren hebben gezien. Lyra is net kampioen geworden (in eerste provinciale, red), ze hebben de ambitie om ook volgend seizoen voluit voor promotie te gaan. Hun budget is rond, dat hebben we bij Lierse al in jaren niet meer gezien."

"Wij reiken de hand aan Lyra. De gesprekken waren geweldig. Het is nu aan hen om de definitieve beslissing te nemen", besloten de supporters.

De kans dat Lierse komend seizoen nog in 1B zal uitkomen, slonk gisteren tot nul. De overname door de Trinidadiaan David Nakhid kwam niet van de grond en de Pallieters kregen van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen tweede keer uitstel om hun licentiedossier voor te stellen. CEO Jan Van Elst stelde dat "de kans nihil is dat de club volgend seizoen in 1B speelt". De uitspraak van het BAS is voor donderdag 10 mei.

bron: Belga