Belgen in het buitenland - Thomas Meunier wint Beker van Frankrijk met PSG

Paris Saint-Germain heeft dinsdag voor de vierde keer op rij, een record, de Beker van Frankrijk gewonnen. In de finale in het Stade de France versloeg het sterrenteam derdeklasser Les Herbiers met 2-0 (rust 1-0). Thomas Meunier zat op de bank bij PSG en moest vier minuten voor affluiten komen opdraven om de geblesseerde Dani Alves te vervangen. Giovanni Lo Celso opende in de 26e minuut de score voor PSG en Edinson Cavani legde een kwartier voor tijd vanop de penaltystip de eindstand vast.

Voor PSG, dat dit seizoen ook al een vierde keer op rij de Ligabeker won en zich een zevende keer tot landskampioen kroonde, is het de twaalfde bekerzege. Daarmee is het recordhouder. Marseille volgt met tien bekers op de tweede plaats.