Sennek zingt vanavond in de halve finale van Eurosong

Sennek zingt vanavond in de halve finale van Eurosong
Foto Belga

Deze avond strijdt Sennek, ook bekend als Laura Groeseneken, voor een plaats in de finale van het Eurovisiesongfestival. Dat speelt zich dit jaar af in Lissabon. Naast België nemen nog achttien andere landen deel aan de halve finale. Slechts tien daarvan zullen doorstoten naar de eindronde. 

Tijdens de generale repetite zette de Sennek een sterke prestatie neer. Hopelijk zal de 28-jarige vanavond genoeg kunnen uitblinken met haar lied ‘A Matter of Time’. Er zitten namelijk heel wat opvallende acts in de eerste halve finale. Het zou voor ons land de vierde keer op rij zijn dat we het tot in de finale van het Eurovisiesongfestival schoppen.

Volledig album

“Ik vind dat het lied altijd op de eerste plaats moet komen”, vertelt de Leuvense zangeres aan Metro UK. “De act wordt daarrond opgebouwd.” Na Eurovisie wil ze graag meer nummers schrijven en een album samenstellen.

Award 

De televisiezender OUTtv organiseerde voor de negende keer een online poll. Volens de Europese gay-kijkers zal het Israëlische liedje ‘TOY’ uiteindelijk winnen. De zangeres van het liedje, Netta, kreeg ook de OUTmusic Award overhandigd.

Even zag het er naar uit dat België met de homo-award naar huis zou gaan. “Helaas zakte Sennek naar de tweede plaats in onze poll. Maar ook in haar zie ik echt een gay icoon in wording”, zegt Jens Geerts, presentator en Eurosongkenner bij OUTtv Europe.

De halve finale van het Eurovisiesongfestival 2018 wordt vanavond live uitgezonden op Eén vanaf 21.00 uur.