Geniet nog van de zon, want vanaf donderdag is er regen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag is het mooi en zonnig. De maxima schommelen tussen 20 graden op de Hoge Venen en 26 graden in de Kempen. Aan zee zorgt een zeebries ervoor dat het kwik blijft steken op 21 graden. De wind waait matig uit oost tot noordoost, aldus het KMI.

Ook maandag wordt een zonnige dag, met maxima tussen 19 graden op de Hoge Venen en 25 graden in het centrum en de Kempen. Aan zee verwachten we maxima rond 22 graden door een zeebries. De wind is eerst zwak en wordt in de loop van de dag matig uit oost tot oostnoordoost.

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig en warm. 's Namiddags kunnen er wel wat stapelwolken verschijnen. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. De wind waait meestal zwak uit oostzuidoost of uit veranderlijke richting.

Woensdag wordt een overgangsdag tussen het zomerse weer van het begin van de week en meer typisch voorjaarsweer vanaf donderdag. De verandering wordt ingeluid door perioden met neerslag, eventueel met onweer. Maar de timing is nog heel onzeker. De westenwind belooft frissere maritieme lucht naar onze regio te blazen. Maar voor het zover is, kan het kwik nog eens tot rond of boven 20 graden klimmen, behalve aan zee.

Donderdag wordt het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. De maxima liggen rond 16 graden in het centrum. De wind waait matig uit het westen.

Vrijdag is het dikwijls bewolkt, maar het blijft droog. In de Kempen kan het kwik tot 20 graden klimmen.

Volgend weekend trekken regen- en buienzones over ons land. Het kwik klimt niet hoger dan 14 graden in Brussel. De wind waait matig uit het zuidwesten.

bron: Belga