Festival Park Werchter officieel ingehuldigd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de festivalweide van Werchter is vandaag in aanwezigheid van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte en festivalorganisator Herman Schueremans het Festival Park officieel ingehuldigd. Op kosten van de grondeigenaar bvba Werchter Park werd de circa 24 ha grote festivalsite, waar Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique plaatsvinden, omgedoopt tot een landschapspark dat buiten de festivalmaanden mei-juli vrij toegankelijk is voor het publiek. In uitvoering van het in 2012 goedgekeurde Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter werden op de site wandeldreven aangelegd langs circa 500 nieuw aangeplante bomen, rustbanken geplaatst en dergelijke, hetgeen de site geschikt maakt voor wandelingen, fietstochten, picknicks...

"Er zijn mits toelating van de gemeente Rotselaar en de bvba Werchter Park ook grootschalige laagdynamische activiteiten mogelijk zoals bijeenkomsten van jeugdorganisaties en initiatieven voor het goede doel als Kom op Tegen Kanker, waar 5.000 tot 10.000 personen op aanwezig zijn. Concerten kunnen in die periode echter niet", aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar. De street-art installaties North West Walls blijven voortaan het hele jaar staan op het festivalterrein.

Het terrein werd ten behoeve van vrachtwagens ook voorzien van brede verharde wegen. Er werd ook een nieuw drainagesysteem aangelegd om toestanden zoals de zware modderellende waarmee Rock Werchter twee jaar geleden werd geconfronteerd in de toekomst te vermijden.

Herman Schueremans liet tijdens de inhuldiging optekenen "dat hij er een bijzonder goed gevoel bij heeft met dit park iets te kunnen teruggeven aan de regio". Om dit landschapspark te kunnen realiseren kocht de bvba Werchter Park onder meer voor 2 miljoen euro gronden van de gemeente Rotselaar. Met dit geld bouwt Rotselaar in Werchter infrastructuur voor een nieuwe kleuterschool en buitenschoolse kinderopvang.

Bron: Belga