Campenaerts geeft roze nog niet helemaal op

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het peloton van de Ronde van Italië werkt vandaag de laatste etappe op Israëlische bodem af. Victor Campenaerts (Lotto Soudal), het nummer drie in het algemene klassement, heeft zijn roze droom nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. De Australiër Rohan Dennis (BMC) nam gisteren in de tweede rit het roze over van de Nederlandse tijdritwinnaar Tom Dumoulin (Team Sunweb). Dat dankt Dennis aan een putsch van zijn ploeg aan een bonificatiespurt onderweg. Campenaerts slaagde er niet in Dennis daar te snel af te zijn. "BMC heeft het goed gespeeld: ze hadden een lead-out, plus drie mannetjes achter Dennis die altijd het gat lieten vallen", vertelde Campenaerts na de finish aan de microfoon van Sporza.

Vroeger in de etappe probeerde Campenaerts weg te rijden uit het peloton om zo met voorsprong aan de bonificatiesprint voorbij te komen. "Stiekem hadden we al even met Sunweb gepraat. En zij vonden het geen probleem dat ik voorop zou rijden. Maar BMC vond dat duidelijk niet zo'n goed plan, en het is moeilijk om op het vlakke weg te rijden van een hele ploeg", haalde Campenaerts grijnzend de schouders op.

In de derde etappe tussen Be'er Sheva en Eilat wil Campenaerts toch nog kijken of er iets mogelijk is voor roze. "Misschien staat er wat wind in de woestijn. Het is niet dat ik mezelf moet sparen voor de Etna: daar zal ik de trui niet meer pakken. En ik denk niet dat er in mijn carrière nog heel veel momenten gaan komen dat ik op drie seconden van een leiderstrui in een grote ronde sta. Al wordt het moeilijk: BMC heeft zo hard gereden dat ze de trui niet uit handen gaan willen geven."

Campenaerts begon aan de derde etappe met drie seconden achterstand op Dennis en twee seconden op Dumoulin, de tweede in het algemene klassement.

bron: Belga