Jupiler Pro League - Antwerp smeert Lokeren eerste nederlaag in play-off 2 aan

Lokeren heeft zaterdag op de zevende speeldag in play-off 2 zijn eerste nederlaag geleden in poule B. De Waaslanders gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Antwerp. William Owusu bezorgde de Great Old de drie punten in de slotminuut. Sprankelend voetbal viel er in de eerste helft niet te zien op Daknam. Op slag van rust kwam Lokeren wel dicht bij de openingstreffer, maar de knal van Steve De Ridder spatte uiteen op de paal. Ook in het tweede bedrijf zat het venijn in de staart. Tien minuten voor tijd brak Antwerp de ban. Het schot van Joaquin Ardaiz werd nog gepareerd door Ortwin De Wolf, maar in de herneming werd de talentrijke doelman wel geklopt door Sébastien Siani (79.). Dankzij een geniale ingeving van José Cevallos (84.) kwam Lokeren snel terug langszij, maar een punt was de thuisploeg niet gegund. William Owusu (90.+3) rondde in de blessuretijd een vlijmscherpe counter af in het hoekje.

Lokeren blijft ondanks de eerste nederlaag in deze play-offs leider in poule B met 14 punten. Antwerp rukt op naar de tweede plaats op 3 eenheden achterstand. Daarna volgen STVV (10 ptn), Eupen (8), KV Oostende (5) en Beerschot Wilrijk (4). Oostende en Beerschot Wilrijk gaan zondag (20u00) op zoek naar hun eerste overwinning in de play-offs.