Elia Viviani wint eerste rit in lijn

Elia Viviani wint eerste rit in lijn

De Italiaan Elia Viviani (Quick-Step Floros) heeft vandaag de tweede etappe in de Ronde van Italië (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 167 kilometer tussen Haifa en Tel Aviv was Viviani de snelste in een massaspurt. Hij haalde het voor de Italiaan Jakub Mareczko (Wilier Triestina) en de Ier Sam Bennett (BORA-hansgrohe). Baptiste Planckaert (Katusha) werd negende. In de algemene stand neemt de Australiër Rohan Dennis (BMC) dankzij het spel der bonificaties de leiderstrui over van de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb), die gisteren de openingstijdrit won. Een bedrijvige Victor Campenaerts zat de hele dag in de voorste gelederen van het peloton op zoek naar de bonificatieseconden, die hem de roze trui konden bezorgen. De Antwerpenaar was enkele keren in de aanval, maar het peloton gunde hem geen voorsprong. Bij de laatste tussensprint werd Campenaerts gevloerd door Rohan Dennis, die zo de nieuwe leider werd. Onze landgenoot staat nog steeds derde in de stand, op drie seconden van Dennis.

Aan het einde van de etappe kwam er de verwachte massaspurt. Daarin was Viviani duidelijk de snelste. Het is voor de nieuwkomer in de ‘Wolfpack’ al zijn zevende overwinning van het seizoen. Quick-Step Floors zit aan 28 zeges.

Morgen wacht de renners de derde (en laatste) etappe op Israëlisch grondgebied. Tussen Be’er Sheva en Eilat moeten 229 opnieuw overwegend vlakke kilometers afgelegd worden.

bron: Belga