CSI-jumping Madrid – Ben Maher houdt Nicola Philippaerts van Grand Prix-zege

CSI-jumping Madrid - Ben Maher houdt Nicola Philippaerts van Grand Prix-zege

Nicola Philippaerts heeft zaterdag met de 11-jarige ruin Harley nipt naast de zege gegrepen in de Grand Prix van de CSI-jumping van Madrid, vierde manche in de Global Champions Tour. De 24-jarige Limburger stond in de barrage met tien op kop, tot de laatste deelnemer, de Engelsman Ben Maher met de 9-jarige ruin Explosion, nog ruim twee seconden van zijn toptijd afdeed. Philippaerts deelde de tweede plaats met de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar, die met Rokfeller het parcours exact even snel foutloos aflegde. Pieter Devos legde met Espoir op de vierde plaats beslag. Zeven combinaties bleven foutloos.
De gedeelde tweede plaats leverde Philippaerts 52.500 euro op. Devos mocht 30.000 euro in ontvangst nemen. Voor winnaar Maher was er 100.000 euro.
In de stand van het lucratieve circuit klom de 35-jarige Maher naar de tweede plaats op. De 32-jarige Schot Scott Brash behield de leiding. Na vier van zestien manches heeft hij met 131 punten 28 punten voor op Maher. De Australische Edwina Tops-Alexander is op 31 punten derde. Pieter Devos (93 punten) is vijfde, Gregory Wathelet (71) zesde en Nicola Philippaerts (59) tiende.

.

bron: Belga