Bakken en braden in het zonnetje

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagnamiddag blijft het overal zonnig. De maxima liggen tussen 17 graden aan zee en 23 graden in de Kempen. Zaterdagnacht krijgen we een heldere sterrenhemel. De temperatuur daalt tot rond 10 graden. Zondag wordt een stralende en warme dag met in het binnenland temperaturen tussen 23 en 26 graden. In de Ardennen stijgt het kwik tot tussen 20 en 24 graden. Aan de kust steekt een matige zeebries uit noordnoordoost op, waardoor het kwik stagneert rond 20 graden.

Ook maandag wordt een zonnige dag, met temperaturen die op vele plaatsen stijgen tot 25 à 26 graden. Aan de kust en in de Ardennen liggen de maxima rond 20 graden. De wind waait meestal zwak uit oost tot noordoost.

Dinsdag verwachten we nog steeds weinig veranderingen op de weerkaarten en krijgen we opnieuw een overwegend zonnige dag. De kans op een (onweers-) bui is niet onbestaande, maar voorlopig zeer beperkt. Maxima tussen 20 en 26 graden, bij een zwakke oostenwind.

Woensdag zullen de stapelwolken talrijker zijn en stijgt daarmee ook de kans op een bui of een onweer. De maxima liggen nog steeds rond 26 graden, bij een zwakke en variabele wind die zich gaandeweg oriënteert naar het westen.

Donderdag zorgt de passage van een koufront s' ochtends voor wat regen. De achterliggende, maritieme lucht bevat veel vocht en bezorgt ons donderdagnamiddag en vrijdag een wisselend bewolkt, maar meestal droog weertype. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 16 of 18 graden in het centrum van het land.

Volgend weekend lijkt een storing te zullen zorgen voor wisselvallig weer, met soms regen of buien. De maxima liggen tussen 14 en 20 graden bij een meestal matige zuidwestenwind.

bron: Belga