Nog geen weekendplannen? Deze drie doe-tips brengen heil

Foto Pexels

We hebben hier in België een warm weekend voor de boeg. Ideaal om erop uit te trekken. Deze drie tips helpen je om dat lege gat in je agenda te vullen.

CineMÁS
(tot 08/05, Kortrijk)

Vamos a cineMÁS! Dat is de Spaanse filmweek in het Kunstencentrum BUDA. In Kortrijk halen ze het Zuiden in huis via gelauwerde nieuwkomers als ‘The Bookshop’ (van de Spaanse Isabel Coixet) en ‘Las Hijas de Abril’ die op de laatste editie van het filmfestival in Cannes nog hoge ogen gooide. Ook oudere schatten zoals ‘Cría Cuervos’, over de kleine Ana die in haar fantasie van haar omgeving wegvlucht, worden opnieuw uit de archieven opgegraven.
budakortrijk.be

Indoor skeeleren
(5/05, Hasselt)

Foto Pexels

Met de wind in je haren door de bochten scheuren. Dat gebeurt niet in een ‘doorsnee’ racekart, maar wel op je twee voeten, op skeelers. De wedstrijdbaan van Actionkart in Hasselt wordt deze vrijdag opengesteld voor snelheidsduivels op acht (!) wielen. Haal je luie winterbenen van onder het stof: in deze pre-zomermaanden is zo’n indoor-uitje de beste voorbereiding op een ontspannende buitentocht.
spin-it.be

Voetbal op hoge hakken
(4/05, Gent)

Foto Phile Deprez

Voetbal op hoge hakken is niet de nieuwste internetrage, maar wel de voorstelling van Randi De Vlieghe en Jef Van gestel. De voorstelling kreeg in 2015 de Mimeprijs en rijgde ook menig lovende recensie aan elkaar omwille van het poëtisch en ongekunsteld toneelspel rond thema’s als identiteit en gender, en de vragen die zulke begrippen met zich meebrengen. Nu zijn ze terug, voor de allerlaatste keer. Hoge hakken, sneakers of kleine sandaaltjes: ze zitten állemaal in de zaal.
kopergietery.be