Video. Hond wacht elke dag 12 uur aan metrostation op baasje

15-year-old loyal dog waits its owner at metro station every day for years.

15-year-old loyal dog waits its owner at metro station every day for years. Xiongxiong (means 'bear' in English), this 15-year-old Chongqing dog has gone viral on Chinese internet recently. It is always seen spending the whole day waiting for its owner at Liziba metro statin, where he goes to work every day in the morning. According to the owner, Xiongxiong has been doing this for 8 or 9 years, from the day it became one of his family members.

Posted by PearVideo on Tuesday, April 24, 2018

Van een trouwe viervoeter gesproken! In het Chinese Chongqing neemt een slechtziende man elke dag de metro naar zijn werk. Omdat hij niet alleen over straat kan lopen, begeleidt zijn hond hem naar het metrostation, maar daar stopt de liefde voor zijn baasje niet. Twaalf uur lang blijft het vrolijke dier aan de ingang wachten. En dat vinden de gebruikers van de sociale netwerksite Weibo zo hartverwarmend dat de beelden van de hond al honderdduizenden keren zijn gedeeld.

Deze kwispelende hond is niet alleen superschattig, maar ook hondstrouw. Het goudbruine beest blijft flink zitten, zonder ketting of leiband.“Hij is altijd al zo loyaal geweest”, vertelt de eigenaar van het dier aan Pear Video. Ook de buurtbewoners zijn fan: “Hij doet geen vlieg kwaad en hij kan er echt van genieten als iemand hem even komt aaien tijdens het wachten.”

Instafamous

Ondertussen is de hond een ster in China. Tienduizenden mensen posten foto’s van hem op Weibo onder de hashtag #CelebrityDogEverydayWaitsForOwnerToFinishWork. De positieve reacties zijn eindeloos: “Van de moraal uit het dierenrijk kunnen we nog iets leren!”