Video. Hond wacht elke dag 12 uur aan metrostation op baasje

Van een trouwe viervoeter gesproken! In het Chinese Chongqing neemt een slechtziende man elke dag de metro naar zijn werk. Omdat hij niet alleen over straat kan lopen, begeleidt zijn hond hem naar het metrostation, maar daar stopt de liefde voor zijn baasje niet. Twaalf uur lang blijft het vrolijke dier aan de ingang wachten. En dat vinden de gebruikers van de sociale netwerksite Weibo zo hartverwarmend dat de beelden van de hond al honderdduizenden keren zijn gedeeld.

Deze kwispelende hond is niet alleen superschattig, maar ook hondstrouw. Het goudbruine beest blijft flink zitten, zonder ketting of leiband.

“Hij is altijd al zo loyaal geweest”, vertelt de eigenaar van het dier aan Pear Video. Ook de buurtbewoners zijn fan: “Hij doet geen vlieg kwaad en hij kan er echt van genieten als iemand hem even komt aaien tijdens het wachten.”

Instafamous

Ondertussen is de hond een ster in China. Tienduizenden mensen posten foto’s van hem op Weibo onder de hashtag #CelebrityDogEverydayWaitsForOwnerToFinishWork. De positieve reacties zijn eindeloos: “Van de moraal uit het dierenrijk kunnen we nog iets leren!”