Weerbericht - Temperatuur begint te klimmen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt de komende dagen zeer genietbaar weer. Donderdag stranden de maxima in het centrum van het land nog rond 15 graden, maar vanaf vrijdag wordt het elke dag een beetje warmer. Zaterdag gaan we voorbij 20 graden en maandag is zelfs 25 graden haalbaar. Donderdag krijgen we, na het snel optrekken van nevel en lokale mistbanken, mooie opklaringen. In de Ardennen kan de laaghangende bewolking hardnekkiger zijn. In de loop van de dag ontstaat er in het binnenland stilaan meer bewolking, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 11 graden in Hoog-België en 16 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten tot het noorden.

Donderdagavond verdwijnen de wolken en tijdens de nacht wordt het uiteindelijk helder maar vrij fris. De minima gaan van 1 tot 5 graden. Op sommige plaatsen kan er zich nevel of mist vormen.

Vrijdag is het droog en zonnig, op enkele sluierwolken na. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen of aan zee en 16 of 17 graden in het centrum.

Tijdens het weekend en ook maandag blijft het zonnig, met maxima die geleidelijk stijgen. Dinsdag en woensdag zou het iets onstabieler weer kunnen worden, met kans op een bui. Het kwik zou wel boven 20 graden blijven.

bron: Belga