Alle inzittenden aan boord van gecrasht militair toestel in Georgia omgekomen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij de crash van het militaire vliegtuig in de Amerikaanse staat Georgia zijn alle negen mensen aan boord om het leven gekomen. Gisteren was er aanvankelijk sprake van vijf doden. Het transporttoestel van het type C-130 Hercules was gisteren lokale tijd op een snelweg in de omgeving van de luchthaven van Savannah neergestort. De oorzaak van de crash is nog niet achterhaald, zei Pete Boone van de nationale garde van de staat Georgia. Het toestel was van de nationale garde van het Amerikaans 'unincorporated territory' Puerto Rico en maakte een oefenvlucht. Het vliegtuig crashte kort na het opstijgen van de luchthaven Savannah Hilton.

Het neergestorte vliegtuig maakte zijn laatste vlucht en zou in Tucson in Arizona buiten dienst gesteld worden. Het toestel was 60 jaar lang actief en werd vorig jaar nog bij de reddingsoperaties na de orkanen Irma en Maria in de Caraïben ingezet. De crashplaats bevond zich op Highway 21 en een nabijgelegen spoorlijn. Volgens de lokale media werden geen voertuigen noch treinen geraakt. Op beelden was een met brokstukken bezaaide snelweg en een dikke zwarte rookpluim te zien.

De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter dat hij op de hoogte was gebracht van het ongeval. Hij roep op om voor de slachtoffers en hun families te bidden. Ook de gouverneur van Puerto Rico, Ricardo Rossello, toonde zich geschokt over het ongeval. Zijn gedachten zijn bij de families van de bemanning, schreef hij op Twitter.

bron: Belga