Champions League - Twee doelpunten Nainggolan volstaan niet, Liverpool bereikt finale

AS Roma heeft woensdag met 4-2 van Liverpool gewonnen in de halve finale van de Champions League. De heenwedstrijd eindigde op 5-2 in het voordeel van de 'Reds', dus gaan de Engelsen richting finale. Rode Duivel Radja Nainggolan flaterde in het begin van de wedstrijd, maar scoorde twee keer in het slot. Het eerste kwartier in Rome deed al een doelpuntenfestival zoals in de heenwedstrijd vermoeden, want er vielen meteen twee goals. Na onnodig balverlies van Nainggolan kwam Sadio Mané voor doel, en hij aarzelde niet om de openingstreffer tegen de netten te jagen. Zes minuten later volgde al de Romeinse gelijkmaker, toen Dejan Lovren de bal hard tegen hoofd van James Milner (15.) knalde. Dankzij een Engelse owngoal stond het 1-1.

Na 25 minuten kwam Liverpool opnieuw op voorsprong, alwéér ten gevolge van een flater. Nu was het Edin Dzeko die per ongeluk richting eigen doel kopte, Georginio Wijnaldum profiteerde en bracht de stand op 1-2. In de tweede helft kon de Bosniër zijn fout rechtzetten, na een leuke dribbelpartij van Stephan El Shaarawy schoot hij de 2-2 binnen.

Roma kon de wedstrijd zelfs nog winnen. Met een geweldig schot vanop 25 meter bracht Nainggolan vier minuten voor tijd de bordjes op 3-2. Diep in de blessuretijd kregen de Romeinen nog een strafschop, na handspel van Ragnar Klavan. Nainggolan (90+4.) mocht de penalty nemen en trapte staalhard rechtdoor de 4-2 binnen.

Eerder plaatste Real Madrid zich ten koste van Bayern München voor de finale, die op 26 mei doorgaat in Kiev. Ook in 1981 namen Real Madrid en Liverpool het al eens tegen mekaar op in de finale van de belangrijkste Europese voetbalcompetitie. Liverpool won toen met 1-0.